Teamfoto Comfortloodgieters
Gevestigd in Amsterdam, dus snel op locatie!
Uw oude radiator verwijderen in een paar eenvoudige stappen Redactie, 14 maart 2024
Werkzaamheden aan de verwarming door een loodgieter
In Amsterdam en omgeving kunt u bij Comfortloodgieters terecht voor uw verwarmingsklussen.

De oude radiatorklep afkoppelen met deze nuttige suggesties

Wanneer uw radiator defect is geraakt of als u een nieuwe (design)radiator wilt installeren, tonen we hier een gedetailleerde gids voor het zelf vervangen van een radiator. Bij het vervangen van de oude radiator is het essentieel om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te verlagen tot onder de 40 graden. Laat alle radiatoren die zich boven uw eigen radiator bevinden openlopen om deze leeg te laten lopen.

Op het moment dat de te vervangen radiator zich op het laagste punt van de installatie bevindt, is het noodzakelijk om een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. U kunt de kraan openen om de installatie te laten leeglopen. Als de te vervangen radiator niet op het laagste punt blijkt te zijn, is het belangrijk om de juiste locatie te vinden en daar de vulslang aan te sluiten om de installatie leeg te laten lopen.

Meestal is de verwarming te vinden op het laagste punt in uw woning. Ontkoppel de leidingen van zowel de toevoer als de afvoer van de radiator. Verwijder de verwarming zelf en haal eventueel het bevestigingsmateriaal weg.

Een nieuwe radiator monteren in uw huis volgens deze richtlijnen

Als u de oude radiator hebt gedemonteerd, is het nu tijd om de nieuwe te monteren. Als u een gelijkwaardige radiator monteert, zijn dezelfde bevestigingsbeugels passend. Als u een andere radiator wilt plaatsen met afwijkende aansluitingen, verleng dan de leidingen met behulp van de juiste materialen.

Hier leest u hoe u de buizen met een fitting aan elkaar kunt maken. Gebruik de juiste lengte van de buizensnijder om de radiatorbuis te snijden. Neem dan de moer en schuif deze langs de buis. Begin met het plaatsen van de knelring over de buis (oudere knelringen zijn niet herbruikbaar). Steek vervolgens de buis in de fitting en draai de moer stevig vast.

Nadat de af- en toevoer van de nieuwe radiator zijn verbonden en alle ontluchtingskraantjes zijn afgesloten, kunt u het systeem opnieuw bijvullen via de waterkraan bij de ketel. Laat de slang eerst water opnemen alvorens deze aan te sluiten op het systeem om de ontluchting te vergemakkelijken. Zodra u de kraan opent, laat het water stromen totdat de druk ongeveer tussen 1,5 en 2 bar ligt. Mocht het nodig zijn, ontlucht dan de installatie opnieuw.

Denkt u erover om een vakman in te huren?

Mocht het niet tot een succes leiden of wenst u het liever over te laten aan een specialist?Benader Comfortloodgieters om dit voor u te regelen. Via 020 213 6071 staan we u graag te woord om de mogelijkheden te bespreken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6071

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Comfortloodgieters

Comfortloodgieters staat klaar om al uw loodgieter- en installatiewensen te vervullen. Van de aanleg van centrale verwarmingssystemen, boilers, tot leidingen en riolering - wij zijn uw partner voor een breed scala aan services. Comfortloodgieters heeft een lokale bekendheid als een betrouwbare en deskundige loodgieter, installateur en rioleur.


Bij Comfortloodgieters begrijpen we dat problemen met uw loodgieterwerk, verwarming of sanitair snel en effectief opgelost moeten worden. Daarom zijn wij uw betrouwbare partner voor al uw loodgieter- en installatiebehoeften. Bent u klaar voor service van topkwaliteit?


Snelle Service: Wij staan snel voor u klaar met onze efficiënte service.
Gecertificeerde Expertise: Ons team bestaat uit vakkundig opgeleide professionals die gecertificeerde kwaliteit leveren.
Breed Aanbod: Van eenvoudige reparaties tot complexe installaties, Comfortloodgieters biedt een uitgebreid aanbod aan diensten.
Klanttevredenheid: Uw tevredenheid staat bij ons voorop. Wij streven naar het leveren van de beste service en kwaliteit.