Teamfoto Comfortloodgieters
Gevestigd in Amsterdam, dus snel op locatie!
Voorkom veelvoorkomende lekkages met deze tips Redactie, 26 maart 2024
De gevolgen van lekkage in huis
Comfortloodgieters weet hoe vervelend lekkage in huis is; wij handelen snel!

Als er een lekkage ontstaat, kan dit niet alleen hinderlijk zijn, maar ook grote schade aan uw woning veroorzaken. Het is mogelijk om enkele stappen te ondernemen om lekkages te vermijden en ervoor te zorgen dat uw loodgietersysteem goed blijft functioneren. Hier zijn adviezen om de meest voorkomende lekkages te vermijden.

Inspectie van leidingen

Een van de handigste manieren om lekkages te voorkomen, is door regelmatig een inspectie van de leidingen te doen. Check op aanwijzingen van corrosie, roest of kleine barstjes. Een vroegtijdige opsporing van problemen kan voorkomen dat ze zich ontwikkelen tot grote lekken.

Inspecteer de afdichtingen

Afdichtingen rond kranen en leidingen hebben vaak last van slijtage na verloop van tijd. Het is verstandig om regelmatig de staat van de afdichtingen te controleren en ze te vervangen indien nodig. Een goede afdichting houdt water tegen en vermijdt lekkages.

Bescherm uw leidingen door geen vuil weg te spoelen

Vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten dienen niet in de afvoer te worden geworpen om verstoppingen te voorkomen. Bescherm uw leidingen tegen verstoppingen en voorkom zo mogelijke lekkages in de toekomst. Gebruik een zeefje in de gootsteen om te voorkomen dat vuil en puin de leidingen binnendringen.

Zorg dat de waterdruk gecontroleerd wordt

Een verhoogde waterdruk kan schade veroorzaken aan de leidingen en lekkages doen ontstaan. Check regelmatig de waterdruk en pas deze aan als dat nodig is. Een basis drukregelaar kan waardevol zijn om schade te voorkomen.

Hou uw huis in goede staat en voorkom vaak voorkomende lekkages met deze suggesties

Gedurende de wintermaanden kunnen bevroren leidingen aanleiding geven tot lekkages. Een maatregel om bevroren leidingen te voorkomen, is door leidingen in onverwarmde ruimtes te isoleren en bij zeer koud weer druppelsgewijs water uit de kranen te laten stromen. Hierdoor voorkomt u bevriezing en schade aan de leidingen.

Voorkom allerlei lekkages door uw leidingen goed te onderhouden

Regelmatig onderhoud en aandacht voor kleine problemen kunnen grote reparatiekosten en ongemakken voorkomen. Houd in gedachten dat voorkomen beter is dan genezen wanneer het op loodgieterswerk aankomt. Wanneer u onverhoopt een lekkage in huis heeft, aarzel dan niet Comfortloodgieters in te schakelen om dit probleem voor u op te lossen. Bel voor een afspraak naar 020 213 6071.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6071

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Comfortloodgieters

Comfortloodgieters staat klaar om al uw loodgieter- en installatiewensen te vervullen. Van de aanleg van centrale verwarmingssystemen, boilers, tot leidingen en riolering - wij zijn uw partner voor een breed scala aan services. Comfortloodgieters heeft een lokale bekendheid als een betrouwbare en deskundige loodgieter, installateur en rioleur.


Bij Comfortloodgieters begrijpen we dat problemen met uw loodgieterwerk, verwarming of sanitair snel en effectief opgelost moeten worden. Daarom zijn wij uw betrouwbare partner voor al uw loodgieter- en installatiebehoeften. Bent u klaar voor service van topkwaliteit?


Snelle Service: Wij staan snel voor u klaar met onze efficiënte service.
Gecertificeerde Expertise: Ons team bestaat uit vakkundig opgeleide professionals die gecertificeerde kwaliteit leveren.
Breed Aanbod: Van eenvoudige reparaties tot complexe installaties, Comfortloodgieters biedt een uitgebreid aanbod aan diensten.
Klanttevredenheid: Uw tevredenheid staat bij ons voorop. Wij streven naar het leveren van de beste service en kwaliteit.