Direct een loodgieter nodig in Amsterdam?Bel 020 213 6071Of vul het formulier in

Gevestigd in Amsterdam, dus snel op locatie!
Aan de slag douchekraan ontkalken in 3 stappenRedactie, 10 maart 2024

Wanneer u uw douche schoonmaakt, denkt u wellicht vooral aan de douchekop. Het reinigen van de douchekraan wordt echter vaak veronachtzaamd, hoewel hier ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter het openen en sluiten van uw douchekraan hinderen.

Door kalkaanslag wordt het bedienen van de kraan lastiger en kan het zelfs onmogelijk worden. Kortom, een uiterst vervelende situatie. Hier wordt beschreven op welke manier u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

In 3 stappen uw douchekraan vrij van kalkaanslag

Maak een doek nat met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Breng geen reinigingsmiddelen rechtstreeks aan op de douchekraan om chemische reacties te voorkomen die schade kunnen veroorzaken. Laat het reinigingsmiddel even inwerken op de douchekraan. De tijd dat dit benodigd is, is afhankelijk van het specifieke product dat u gebruikt.

Voor een schoon resultaat, is het belangrijk om de douchekraan af te spoelen met water en een beetje afwasmiddel. Let erop dat het schuursponsje niet te grof is tijdens het verwijderen van kalkaanslag, om krassen te voorkomen. Het drogen van de douchekraan met een zachte doek is van cruciaal belang voor een glanzend resultaat na voltooiing van andere taken.

Uw douchekraan beschermen tegen kalkaanslag: handige tips

Schaf een waterverzachter aan, investeer in een waterfilter, droog uw douche goed af, droog het opnieuw af en gebruik mildere schoonmaakmiddelen. Met deze producten wordt voorkomen dat er kalkaanslag in uw douche ontstaat. Mocht u na het volgen van deze stappen en adviezen nog steeds problemen ondervinden, twijfel dan niet om contact op te nemen met Comfortloodgieters.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6071

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Comfortloodgieters

Comfortloodgieters staat klaar om al uw loodgieter- en installatiewensen te vervullen. Van de aanleg van centrale verwarmingssystemen, boilers, tot leidingen en riolering - wij zijn uw partner voor een breed scala aan services. Comfortloodgieters heeft een lokale bekendheid als een betrouwbare en deskundige loodgieter, installateur en rioleur.


Bij Comfortloodgieters begrijpen we dat problemen met uw loodgieterwerk, verwarming of sanitair snel en effectief opgelost moeten worden. Daarom zijn wij uw betrouwbare partner voor al uw loodgieter- en installatiebehoeften. Bent u klaar voor service van topkwaliteit?


Snelle Service: Wij staan snel voor u klaar met onze efficiënte service.
Gecertificeerde Expertise: Ons team bestaat uit vakkundig opgeleide professionals die gecertificeerde kwaliteit leveren.
Breed Aanbod: Van eenvoudige reparaties tot complexe installaties, Comfortloodgieters biedt een uitgebreid aanbod aan diensten.
Klanttevredenheid: Uw tevredenheid staat bij ons voorop. Wij streven naar het leveren van de beste service en kwaliteit.