Teamfoto Comfortloodgieters
Gevestigd in Amsterdam, dus snel op locatie!
Hoe u kunt omgaan met een lekkende kraan Redactie, 21 februari 2024
Een lekkage aan de kraan

Het is erg vervelend als u geconfronteerd wordt met een lekkende kraan, of het nu in uw keuken of badkamer is. Naast het feit dat een kraan lekken erg vervelend is, is het ook zonde van het onnodige waterverlies. Dit is natuurlijk enorm zonde, maar gelukkig zijn er snelle oplossingen beschikbaar om van een lekkende kraan af te komen.

Een goede voorbereiding is van essentieel belang

Door de hoofdkraan te sluiten voordat u de lekkage verhelpt, kunt u voorkomen dat er extra water verloren gaat. Zoek uit wat gerepareerd moet worden door de oorzaak van de lekkage te vinden. Zorg dat je het gereedschap bij de hand hebt en indien nodig de juiste materialen hebt als u een onderdeel moet vervangen.

Waar komt de lekkage vandaan bij uw kraan?

Er kunnen meerdere redenen zijn voor een kraan die lekt. Verschillende plaatsen die u kunt inspecteren. Bekijk de uitloop van de kraan, als er water blijft stromen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleertje beschadigd. Wanneer de kraan water lekt bij de hendel, is dit te wijten aan het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Is dit niet de oplossing voor de lekkage, dan kunt u de volgende stap nemen. Als er water lekt aan de onderkant van de kraan, kan het kraangat de bron zijn. Mogelijk is de hendel lek of is er lekkage in de 'kraanbody'.

Tijd om de lekkende kraan te herstellen

Na het afsluiten van de watertoevoer en het identificeren van de oorzaak, kunt u beginnen met de reparatie. Het eerste wat u doet is de knoppen en handvat van de kraan verwijderen, dit geeft u toegang tot de binnenkant. Vervolgens schroeft u het binnenwerk los om bij de pakkingring te komen, als deze beschadigd is kunt u hem vervangen.

Wanneer een kraan begint te lekken, is het meestal het kraanleertje dat de boosdoener is. Een cruciale stap na de reparatie van de kraan is het grondig ontkalken van alle onderdelen. Als u alle onderdelen heeft vervangen, monteert u de kraan terug in elkaar volgens de omgekeerde volgorde.

Als de lekkage aanhoudt, kunt u Comfortloodgieters inroepen!

Het is mogelijk dat nadat de kraan is gemonteerd, deze blijft lekken. Wellicht is de kraan dan aan vervanging toe en dient deze te worden vervangen. Neem direct contact op met Comfortloodgieters, wij helpen u graag verder. Indien u een afspraak wilt maken of verdere vragen heeft, kunt u ons bereiken via 020 213 6071.

Zoeken

Over Comfortloodgieters

Comfortloodgieters staat klaar om al uw loodgieter- en installatiewensen te vervullen. Van de aanleg van centrale verwarmingssystemen, boilers, tot leidingen en riolering - wij zijn uw partner voor een breed scala aan services. Comfortloodgieters heeft een lokale bekendheid als een betrouwbare en deskundige loodgieter, installateur en rioleur.


Bij Comfortloodgieters begrijpen we dat problemen met uw loodgieterwerk, verwarming of sanitair snel en effectief opgelost moeten worden. Daarom zijn wij uw betrouwbare partner voor al uw loodgieter- en installatiebehoeften. Bent u klaar voor service van topkwaliteit?


Snelle Service: Wij staan snel voor u klaar met onze efficiënte service.
Gecertificeerde Expertise: Ons team bestaat uit vakkundig opgeleide professionals die gecertificeerde kwaliteit leveren.
Breed Aanbod: Van eenvoudige reparaties tot complexe installaties, Comfortloodgieters biedt een uitgebreid aanbod aan diensten.
Klanttevredenheid: Uw tevredenheid staat bij ons voorop. Wij streven naar het leveren van de beste service en kwaliteit.